Kremet fiskesuppe med lyr, fennikel og gulrot
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Bygg·
- Havre·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Fiskesuppebase
700 g
Gulrøtter
200 g
Fennikel
½–1 stk
Dill
1 bunt
Lyrfilet
200 g
Lyngen-reker
1 pakke
Bagetter
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 969 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Fres krydderet i litt olje i 30 sekunder på middels varme, før du tilsetter suppen.
Varm opp ovnen til 190 grader varmluft. Stek bagettene som anvist på pakken.
Hell suppen over i en kjele, og kok opp under omrøring.
Skrell gulrøtter. Kutt gulrøtter og fennikel i strimler. Skyll og hakk dill. Skjær fisken i terninger.
Ha gulrøtter, fennikel og fisketerninger i suppen, og la det hele trekke i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server fiskesuppe toppet med reker og dill, med bagetter ved siden av.
God middag!