Kremet fiskesuppe med lyr, fennikel og gulrot

Kremet fiskesuppe med lyr, fennikel og gulrot

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Skalldyr
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Fiskesuppebase
700 g
(Fisk, Selleri, Melk, Laktose)
Gulrøtter
200 g
Fennikel
½–1 stk
Dill
1 bunt
Lyrfilet
200 g
(Fisk)
Lyngen-reker
1 pakke
(Skalldyr)
Bagetter
1 pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
969 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Fres krydderet i litt olje i 30 sekunder på middels varme, før du tilsetter suppen.

Varm opp ovnen til 190 grader varmluft. Stek bagettene som anvist på pakken. 
Hell suppen over i en kjele, og kok opp under omrøring. 
Skrell gulrøtter. Kutt gulrøtter og fennikel i strimler. Skyll og hakk dill. Skjær fisken i terninger. 
Ha gulrøtter, fennikel og fisketerninger i suppen, og la det hele trekke i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server fiskesuppe toppet med reker og dill, med bagetter ved siden av. 
God middag!