Svineschnitzel med glaserte gulrøtter og knuste poteter
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- plastfolie
- salt
- smør
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
2 ss
Gulrøtter
400 g
Honning
1 pakke
Svineskiver
300 g
Hvetemel
3 ss
Egg
1 stk
Glutenfri panering
1 pakke
Remulade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1082 kcal
- Fett:
- 54 g
- Karbohydrater:
- 102 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en finere potetmos, kan du skrelle potetene før du koker dem. Hell av vannet, knus potetene med en visp eller stapper og rør inn smør og melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Skrell og hakk hvitløk. Ha hvitløken i kokevannet. Kok potetene til de er møre, det tar 20–25 minutter. Hell av vannet, og knus potetene grovt med en visp eller stapper. Rør inn 2 ss smør, og smak til med salt og pepper (se tips).
Skrell gulrøttene, og del hver gulrot i to eller fire avhengig av størrelsen. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter. Vend inn honningen når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
Legg svineskivene utover kjøkkenbenken eller på et skjærebrett. Dekk dem med et stykke plastfolie, og bank hardt og bestemt med en kjele eller lignende, til skivene er blitt litt tynnere og videre. Del skivene to. Krydre skivene med salt og pepper, og vend dem først i mel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i panering.
Stek schnitzlene på middels høy varme i en panne med olje, til de er gylne på begge sider. Legg dem over i et ildfast fat eller et stekebrett med bakepapir, etter hvert som de er ferdige. Sett brettet i stekeovnen i 5 minutter før servering, når alle schnitzlene er ferdigstekt.
Server hjemmelaget svineschnitzel med glaserte gulrøtter, knuste poteter og remulade.
God middag!