Mørkokt svinekjake i peppersaus med potetmos og bakte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- Litt salt
- melk
- olje
- pepper
- smør
- vann
Svinekjake
1 pakke
Mandelpoteter
700 g
Gulrot
550 g
Peppersaus
1 pakke
Bakepapir (kan sløyfes)
Olje
Litt salt
Pepper
Potetkrydder
1 pakke
Smør
Brokkoli
0,5 stk
Vann
Melk
2 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk brokkolistilken! Stilken er full av næringsstoffer som vitamin C og kostfiber. Skrell stilken, kutt den i biter, og bak i ovnen sammen med brokkolibukettene.
Sett stekeovnen på 240 grader, og sett en kjele med 2 l vann på kok.
Skrell 700 g mandelpoteter. Kok potetene på middels varme i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Skrell og kutt 600 g gulrot i staver. Kutt 0,5 stk brokkoli i mindre buketter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt, pepper og 1 pk potetkrydder. Stek i ovnen i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Ha 700 g svinekjaker, inkludert kraften, og 1 pk peppersaus i en stor stekepanne eller gryte. Kok opp, og la det småkoke i 6-7 minutter. Del svinekjakene i grove biter med en stekespade.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med 2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper før servering.
God middag!