Schnitzel med stekte poteter og ertesmør

Schnitzel med stekte poteter og ertesmør

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • plastfolie
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Svineskiver til schnitzel
300 g
Egg
2 stk
(Egg)
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Grønne erter
250 g
Smør
3 ss
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
232 kcal
Fett:
1 g
Karbohydrater:
46 g
Protein:
10 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne litt finhakket løk i ertesmøret. Remulade ved siden av, og en ansjos eller to på toppen av scnitzelen smaker også godt.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og del dem i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Legg potetbåtene og gulrotstavene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen, og bak potetene og gulrøttene til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend om underveis for jevnere steking.
Legg svineskivene på et skjærebrett. Dekk dem med plastfolie, og bank dem tynnere og større med baksiden av en kjele. Krydre skivene med salt og pepper. Visp sammen eggene i en skål, og vend kjøttet i melet, eggene og så i pankoen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje og smør. Stek schnitzlene til de er gylne på begge sider. Legg schnitzlene i en ildfast form etter hvert som de er ferdige. Hold schnitzlene varme i ovnen frem til servering.
Smelt 3 ss smør sammen med ertene i en liten kjele. Smak til med salt og pepper. 
Del sitronen i båter.
Server schnitzler med stekte poteter og gulrøtter, ertesmør og sitron i båter.
God middag!