Smørstekt biff med grønne bønner, syltet rødløk, bearnésaus og ovnsbakte potetbåter
Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
400 g
Flatbiff
300 g
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Grønne bønner
150 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Bearnéssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 149 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 33 g
- Protein:
- 4 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er du av typen som har krydderurter i vinduskarmen, kan du drysse noen blader over retten som en siste, smakfull finish. Både persille, timian og rosmarin kan gjøre seg – du bestemmer!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til potetbåtene er gjennomstekte.
Tørk kjøttskivene med kjøkkenpapir, og krydre dem med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt smør. Stek kjøttet i ca. 1 minutt på hver side. La kjøttet hvile på en tallerken i ca. 5 minutter. Legg kjøttet på stekebrettet sammen med potetene og stek det i ovnen i ca. 2 minutter. Ta kjøttet ut og la det hvile i ca. 3 minutter før servering.
Skrell rødløken, og kutt den i båter. Kok opp 4 ss eddik med 4 ss sukker og 2 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løkbåtene. La løken trekke i laken frem til servering.
Sett en kjele med 1 liter lettsaltet vann på kok. Skrell og finhakk hvitløken. Kok de grønne bønnene i 2–3 minutter. Sil vannet av bønnene, og vend inn 1 ts smør og hvitløken. Krydre med salt og pepper.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring.
Server smørstekt biff med grønne bønner, syltet rødløk, bearnésaus og ovnsbakte potetbåter.
God middag!