Indrefilet av svin med rotgrønnsaker, brun saus og hjemmelaget potetmos
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
400 g
Lettmelk
1 dl
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Soyamarinert indrefilet av svin
300 g
Brun saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 443 kcal
- Fett:
- 10 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Knus potetene lett med litt olivenolje, salt og pepper om du vil spare litt tid. Tips! Bruk et steketermometer i kjøttet for et perfekt resultat. Kjøttet er ferdig i ovnen når det har en kjernetemperatur på ca. 68 grader. Deretter bør det hvile noen minutter på benken, før du skjærer det i skiver.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene hvis du vil. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt betene og pastinakken i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. Finhakk persillen og vend inn før servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Ha kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter. La kjøttet hvile i noen minutter, før du skjærer det i skiver for servering.
Varm opp sausen forsiktig i en liten kjele.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Ha i melken, litt og litt, mens du rører til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server indrefilet av svin med rotgrønnsaker, brun saus og hjemmelaget potetmos.
God middag!