Torskefilet med sprøtt skinn og potetmos, soyasmør, grønne erter og fennikelsalat

Torskefilet med sprøtt skinn og potetmos, soyasmør, grønne erter og fennikelsalat

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Torskefilet med skinn
375 g
(Fisk)
Smør
2 ss
Ingefær
1 bit
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Soyasaus
2 ss
Grønne erter
125 g
Fennikel
1 stk
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rør inn 2 ss smør i potetmosen, for rundere smak!

Varm opp potetmosen (i posen) i en stor kjele på middels høy varme i ca. 15 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek fisken på skinnsiden i 4–5 minutter, snu fisken og la den steke 1 minutt på andre siden. Ta fisken ut av pannen, og la den hvile frem til servering. 
Skrell og finriv halve ingefæren på et rivjern. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og tilsett 2 ss smør. Tilsett løken, halve hvitløken, ingefæren og 2 ss soyasaus når smøret er gyllent.
Kok ertene i vannet sammen med potetmosen de siste ca. 2 minuttene av potetmosens koketid. Ha potetmosen og ertene i separate serveringsskåler.
Kutt fennikelen i to på langs, også i tynne skiver på tvers. Ha fennikelen i en serveringsskål, og vend inn 2 ss olivenolje og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper.
Server torskefilet med sprøtt skinn og potetmos, soyasmør, grønne erter og fennikelsalat. 
God middag!