Pannestekt brosme med ovnsbakte grønnsaker, stekt brokkoli og estragonsaus

Pannestekt brosme med ovnsbakte grønnsaker, stekt brokkoli og estragonsaus

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Banansjalottløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Brosmefilet
350 g
Estragonsennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Poteter
350 g
Soyamatfløte
1/2 pakke
Vårløk
1/2 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene skiller ut en del farge. Bruk gjerne hansker når du skreller og kutter dem.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Del 1 stk brokkoli i mindre buketter, og skrell og kutt brokkolistilken i mindre biter. Skrell 1/2 stk banansjalottløk. Kutt banansjalottløken, ca 350 g folvapoteter og 1/2 pk vårløk i grove biter.
Fordel potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til potetene er møre. Ha i vårløken og banansjalottløken siste 10 minuttene.
Skrell og finhakk 1/2 stk banansjalottløk. Stek løken i litt olje på middels varme i 2-3 minutter, eller til den er blank. Tilsett 1/2 kartong soyamatfløte, og kok opp. Rør inn ca halvparten av 1 glass estragonsennep, og smak til med eventuelt mer sennep, salt og pepper. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek brokkolien i 3-4 minutter, til den har fått god farge. Legg brokkolien til side på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til høy varme. Skjær ca 350 g brosmefilet i porsjonsstykker, og krydre med salt og pepper. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha brokkolien tilbake i pannen det siste minuttet av steketiden.
God middag!