Ovnsbakt laksefilet i dillsaus med bakt brokkoli og gulrot og pastasløyfer

Ovnsbakt laksefilet i dillsaus med bakt brokkoli og gulrot og pastasløyfer

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gulrøtter
1 stk
Brokkoli
1 stk
Lettmelk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Dill
1 bunt
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Farfalle
200 g
(Hvete)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
773 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Usikker på når laksen er ferdig? Den skal ha en mørkerosa kjerne og være litt rå i midten ved servering. Hvis hvit væske pipler ut fra laksen, så har den stekt for lenge.

Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen. 
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Ha litt olje, salt og pepper på grønnsakene, og stek dem i ovnen i 15–20 minutter. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, mens du rører. Kok opp, og la sausen småkoke i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Finhakk ønsket mengde av dillen, og rør den inn i sausen. Fordel laksen i en ildfast form, og hell over dillsausen. Stek maten i ovnen i 8–9 minutter. 
Server ovnsbakt laksefilet i dillsaus med bakt brokkoli og gulrot og pastasløyfer.
God middag!