Ovnsbakt laksefilet i dillsaus med bakt brokkoli og gulrot og pastasløyfer
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
1 stk
Brokkoli
1 stk
Lettmelk
2½ dl
Dill
1 bunt
Laksefilet
325 g
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Farfalle
200 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 773 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Usikker på når laksen er ferdig? Den skal ha en mørkerosa kjerne og være litt rå i midten ved servering. Hvis hvit væske pipler ut fra laksen, så har den stekt for lenge.
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Ha litt olje, salt og pepper på grønnsakene, og stek dem i ovnen i 15–20 minutter.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, mens du rører. Kok opp, og la sausen småkoke i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Finhakk ønsket mengde av dillen, og rør den inn i sausen. Fordel laksen i en ildfast form, og hell over dillsausen. Stek maten i ovnen i 8–9 minutter.
Server ovnsbakt laksefilet i dillsaus med bakt brokkoli og gulrot og pastasløyfer.
God middag!