Pannestekt skrei med knuste poteter, purreløk og tomatsjy

Pannestekt skrei med knuste poteter, purreløk og tomatsjy

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Margarin
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Poteter
400 g
Margarin
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
½ stk
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
2 dl
Purreløk
1 stk
Hodekål
300 g
Skreifilet med skinn
400 g
(Fisk)
Margarin
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
326 kcal
Fett:
2 g
Karbohydrater:
40 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Etter 5 år i Barentshavet, er endelig torsken gytemoden. Fra januar til mars vandrer den ned langs norskekysten. Navnet «skrei» stammer fra å skreide fram, vår gamle stavemåte for å gå, eller som man fremdeles sier i Nord-Norge, «å skrei fram».

Sett over poteter til koking i lettsaltet vann, og kok potetene møre. Det tar 20–25 minutter. Hell av vannet, og knus potetene grovt med en visp eller stapper. Rør inn 1 ss margarin, og smak til med salt og pepper. 
Finhakk sjalottløk og chili. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i 1 ss olje. Stek sjalottløken og chilien blank. Hell på hakkede tomater, hønsebuljong og 2 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. 
Snitt purreløken i to, og skyll den nøye. Kutt purreløk og hodekål i strimler. Kok opp en kjele med litt lettsaltet vann, og legg på lokk. Damp grønnsakene i 3–4 minutter under lokk. Hell av vannet.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk av med kjøkkenpapir. Krydre fisken med salt og pepper. Forvarm en stekepanne, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server pannestekt skrei med dampede grønnsaker, knuste poteter og tomatsjy.
150 g Fisk: 125 g Grønnsaker: 125 g Tomatsjy: 0,5 dl Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!