Krydderstekt kyllingbryst med ostesaus, ovnsbakte beter og poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Rødbete
1 stk
Polkabete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Kyllingbryst
420 g
Potetkrydder
1 pakke
Ostesaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 584 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på ca. 68 grader når den er ferdigstekt. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i skiver.
Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og kutt hver potet i to. Skrell rødbeten, polkabeten og gulrøttene. Kutt betene i båter og gulrøttene i staver. Grovhakk persillen. Fordel potetene, betene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i ca. 25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte. Vend inn persillen før servering.
Krydre kyllingen med potetkrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og tilsett litt smør og olje. Stek kyllingen i 1–2 minutter på hver side, eller til den har fått en jevn stekeskorpe. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek formen i ovnen over grønnsakene i ca. 12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips).
Varm opp ostesausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom.
Server krydderstekt kyllingbryst med ostesaus, ovnsbakte beter og poteter.
God middag!