Krydderstekt kyllingbryst med ostesaus, ovnsbakte beter og poteter

Krydderstekt kyllingbryst med ostesaus, ovnsbakte beter og poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Rødbete
1 stk
Polkabete
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Bladpersille
1 bunt
Kyllingbryst
420 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Ostesaus
1 pakke
(Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
584 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på ca. 68 grader når den er ferdigstekt. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i skiver.

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og kutt hver potet i to. Skrell rødbeten, polkabeten og gulrøttene. Kutt betene i båter og gulrøttene i staver. Grovhakk persillen. Fordel potetene, betene og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i ca. 25 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte. Vend inn persillen før servering. 
Krydre kyllingen med potetkrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og tilsett litt smør og olje. Stek kyllingen i 1–2 minutter på hver side, eller til den har fått en jevn stekeskorpe. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek formen i ovnen over grønnsakene i ca. 12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt (se tips).
Varm opp ostesausen i en liten kjele på lav varme. Rør om innimellom.  
Server krydderstekt kyllingbryst med ostesaus, ovnsbakte beter og poteter.
God middag!