Røkt torsk med gulrøtter, kokte poteter og gressløksaus

Røkt torsk med gulrøtter, kokte poteter og gressløksaus

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Røkt torsk med skinn
375 g
(Fisk)
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Gressløk
½–1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
536 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gulrøttene i samme kjele som potetene, eller del gulrøttene i to på langs. Legg dem i en ildfast form, drypp over litt olje og krydre med salt og pepper. Bak gulrøttene i ovnen ved 220 grader i 25 minutter.

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er møre. Kok opp en kjele med ca. 1 liter vann til fisken.
Kok opp en kjele med vann. Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Kok gulrotskivene i 5–6 minutter. Hell av vannet, og tilsett 1 ss smør. Skru ned til lav varme, og stek gulrøttene til resten av retten er ferdig.
Ha fisken i kjelen fra punkt 1, og la den trekke i 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Legg fisken over på et serveringsfat. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Rør innimellom, så den ikke svir seg. Finhakk gressløk, og vend den inn i sausen. Smak til med salt og pepper. 
Server røkt torsk med gulrøtter, kokte poteter og gressløksaus.
God middag!