Grønnsaksboller i steinsoppsaus med kokte poteter, agurksalat og tyttebær
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- hvetemel
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- sukker
- vann
Poteter
400 g
Agurk
½ stk
Sukker
1 ts
Eplesider-/hvitvinseddik
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Smør
2 ss
Hvetemel
1½ ss
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Soyasaus
1 ss
Lettmelk
2½ dl
Vann
2½ dl
Grønnsaksboller
360 g
Kruspersille
1 bunt
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 156 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 34 g
- Protein:
- 4 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en sitron liggende? Riv litt sitronskall over potetene for en friskere smak!
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll agurken, kutt den i tynne skiver og ha den over i en skål. Bland inn 1 ts sukker, 1 ss eddik og litt salt. La stå frem til servering.
Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels høy varme, og stek løken i ca. 2 minutter, til den er blank. Rør inn 1½ ss hvetemel, grønnsaksbuljongen, steinsoppulveret og 1 ss soyasaus. Spe på med melken og 2½ dl vann. Kok opp, og smak til med pepper og eventuelt salt eller mer soyasaus. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsaksbollene i 3–4 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Grovhakk persillen, og server retten med de rørte tyttebærene og persillen.
God middag!