Kikert- og rødbetenuggets i wraps med spinat, granateple og tzatziki

Kikert- og rødbetenuggets i wraps med spinat, granateple og tzatziki

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Kikerter
1 pakke
Rødbete
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sitron
½ stk
Egg
1 stk
(Egg)
Chipotlemiks
½ pakke
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete)
Spinat
100 g
Granateple
1 stk
Tzatziki
150 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
389 kcal
Fett:
9 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
13 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk plasthansker når du håndterer rødbetene, så slipper du at de setter farge på hendene. Bruk eventuelt plastposer, hvis du ikke har hansker.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Sil av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell rødbeten, og grovriv den på et rivjern. Press ut så mye væske fra de revne rødbeten som mulig. Skrell og grovhakk hvitløken. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern.
Ha kikertene og rødbeten i en kjøkkenmaskin, og kjør det godt sammen. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin kan du bruke en stavmikser, og et litermål eller en bolle med høye kanter, så det ikke spruter. Tilsett sitronskallet, hvitløken, egget, chipotlemiksen, ¼ av pankoen og litt salt og pepper, og kjør alt sammen til en jevn røre. La røren stå i ca. 5 minutter.
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca. 5 minutter. 
Ha resten av pankoen på et lite fat. Dypp to skjeer i varmt vann, og bruk skjeene til å forme små nuggets på størrelse med en liten golfball av nuggetsrøren. Vend nuggetsene i panko, og legg dem på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek nuggetsene i ca. 1 minutt på hver side, eller til de er gjennomstekte og sprø.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, kutt det deretter forsiktig på langs før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Skyll spinaten i kaldt vann, og tørk av. Bland spinatbladene og granateplekjernene til en enkel salat. 
Server kikert- og rødbetenuggets i wraps med spinat og granateple toppet med tzatziki.
God middag!