Risotto med fennikel, grønnkål, ristede mandler og Gran Biraghi
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Fennikel
1 stk
Grønnkål
100 g
Risottoris
150 g
Alkoholfri hvitvin
1 flaske
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
4–5 dl
Gran Biraghi
1 pakke
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
Mandelskiver
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 220 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 7 g
- Protein:
- 15 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag chips av grønnkålen. Vend grønnkålen i olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter på 220 grader.
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Kutt fennikel i strimler.
Ha smør i en middels varm stekepanne, og stek løk, fennikel og grønnkål i 4–6 minutter. Tilsett hvitløk, og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i risottoris, og stek videre i 1–2 minutter til risen er blank. Tilsett hvitvin, grønnsaksbuljong og 4–5 dl vann, og la risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom, slik at det ikke svir seg. Vend inn halvparten av Gran Biraghi-osten, og smak til med saft fra sitronen, litt salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist mandlene i ca. 1 minutt, eller til de har fått litt farge. Legg mandlene over i en serveringsskål.
Server risotto med fennikel, grønnkål, ristede mandler og resten av Gran Biraghi-osten.
God middag!