Hvitløksmarinerte svinekoteletter med fløtepoteter og rosettkål

Hvitløksmarinerte svinekoteletter med fløtepoteter og rosettkål

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Kremfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Gul løk
½ stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
Rosettkål
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
607 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
36 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av steketiden, for å lage en rask og smakfull sjysaus.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i tynne skiver. Fordel potetene i en smurt, ildfast form. Hell over fløte og krydre med salt og pepper. Stek fløtepotetene midt i ovnen i 20–25 minutter.
Skrell og kutt løk i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kotelettene i 4–5 minutter på den ene siden. Tilsett løken, og la den steke sammen med kotelettene. Krydre med potetkrydder og litt salt. Skru ned temperaturen, snu kotelettene og ha i 1 ss smør. Øs smøret over kjøttet mens det steker. Stek alt i ytterligere 4–5 minutter, eller til kotelettene er gjennomstekte. Legg kjøttet på en tallerken.
Skyll og kutt rosettkålen i strimler. Ha litt olje i samme stekepanne som du stekte kotelettene i, og stek rosettkålen i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper. 
Server hvitløksmarinerte svinekoteletter med fløtepoteter og rosettkål.
God middag!