Hvitløksmarinerte svinekoteletter med fløtepoteter og rosettkål
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Kremfløte
2 dl
Hvitløksmarinerte svinekoteletter
350 g
Gul løk
½ stk
Potetkrydder
1 pakke
Smør
1 ss
Rosettkål
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 607 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 36 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt soyasaus og/eller sennep i stekepannen mot slutten av steketiden, for å lage en rask og smakfull sjysaus.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i tynne skiver. Fordel potetene i en smurt, ildfast form. Hell over fløte og krydre med salt og pepper. Stek fløtepotetene midt i ovnen i 20–25 minutter.
Skrell og kutt løk i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kotelettene i 4–5 minutter på den ene siden. Tilsett løken, og la den steke sammen med kotelettene. Krydre med potetkrydder og litt salt. Skru ned temperaturen, snu kotelettene og ha i 1 ss smør. Øs smøret over kjøttet mens det steker. Stek alt i ytterligere 4–5 minutter, eller til kotelettene er gjennomstekte. Legg kjøttet på en tallerken.
Skyll og kutt rosettkålen i strimler. Ha litt olje i samme stekepanne som du stekte kotelettene i, og stek rosettkålen i 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper.
Server hvitløksmarinerte svinekoteletter med fløtepoteter og rosettkål.
God middag!