Skreifilet med blomkålpuré og soyasmør
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Skreifilet med skinn
400 g
Spinat
100 g
Sjalottløk
1 stk
Poteter
400 g
Blomkål
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 348 kcal
- Fett:
- 3 g
- Karbohydrater:
- 40 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For et sunnere alternativ, kan du gjerne trekke fisken i istedet for å steke den. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, sett ned til lav varme og la fisken trekke i 8–10 minutter.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålbukettene i 6–8 minutter, til de er møre. Sil av vannet, og la blomkålen dampe seg tørr i kjelen. Bruk en stavmikser og mos blomkålen til en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Hold blomkålpuréen varm på lav varme frem til servering.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Tilsett 3 ss soyasaus. La soyasmøret stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels varme, tilsett litt olje og stek skreifileten med skinnsiden ned i 4–5 minutter. Snu skreien, og stek den i 2–3 minutter på den andre siden. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk. Legg fisken på et fat, og dekk til med aluminiumsfolie.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten. Ha litt mer olje i stekepannen du stekte fisken i, og stek sjalottløken i et par minutter til den blir gyllen. Sett opp varmen, tilsett spinaten og stek videre til den faller litt sammen. Krydre med salt og pepper.
God middag!