Ovnsbakt søtpotet med fersk mozzarella, linser, og appelsin- og myntesalat med nøtter
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Grønne linser
1 pakke
Rødløk
½ stk
Appelsin
1 stk
Mynte
1 bunt
Ruccola
50 g
Nøttemiks
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 9 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 1 g
- Protein:
- 1 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til linsene med 2 ts spisskummen og 1 ts kardemomme!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll søtpoteten, og kutt den i to. Kutt dype snitt på tvers i snittflaten på hver søtpotethalvdel, uten å kutte gjennom skallet. Legg søtpoteten i en ildfast form, og vend inn ønsket mengde av chiliflakene og litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene i ovnen i 20–25 minutter. Skjær mozzarellaen i skiver. Legg mozzarellaskivene oppå søtpoteten de siste 5 minuttene av steketiden.
Sil laken av linsene. Skrell rødløken og kutt den i skiver.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist nøttemiksen i ca. 2 minutter, til nøttene er gylne. Legg nøttemiksen over i en skål, og vend inn 1 ts av chiliflakene, 1 klype salt og saften fra den halve sitronen.
Varm opp stekepannen til middels varme, tilsett litt olje og stek rødløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Tilsett linsene og stek videre i omtrent 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Skrell appelsinen og kutt appelsinkjøttet i halve tynne skiver. Grovhakk mynten. Bland mynten, appelsinskivene og ruccolaen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje.
Topp retten med nøtteblandingen.
God middag!