Ovnsbakt søtpotet med fersk mozzarella, linser, og appelsin- og myntesalat med nøtter

Ovnsbakt søtpotet med fersk mozzarella, linser, og appelsin- og myntesalat med nøtter

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Chiliflak
½ pakke
Grønne linser
1 pakke
Rødløk
½ stk
Appelsin
1 stk
Mynte
1 bunt
Ruccola
50 g
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chiliflak
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
9 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
1 g
Protein:
1 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til linsene med 2 ts spisskummen og 1 ts kardemomme!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll søtpoteten, og kutt den i to. Kutt dype snitt på tvers i snittflaten på hver søtpotethalvdel, uten å kutte gjennom skallet. Legg søtpoteten i en ildfast form, og vend inn ønsket mengde av chiliflakene og litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene i ovnen i 20–25 minutter. Skjær mozzarellaen i skiver. Legg mozzarellaskivene oppå søtpoteten de siste 5 minuttene av steketiden.
Sil laken av linsene. Skrell rødløken og kutt den i skiver. 
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist nøttemiksen i ca. 2 minutter, til nøttene er gylne. Legg nøttemiksen over i en skål, og vend inn 1 ts av chiliflakene, 1 klype salt og saften fra den halve sitronen. 
Varm opp stekepannen til middels varme, tilsett litt olje og stek rødløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Tilsett linsene og stek videre i omtrent 3 minutter. Krydre med salt og pepper. 
 Skrell appelsinen og kutt appelsinkjøttet i halve tynne skiver. Grovhakk mynten. Bland mynten, appelsinskivene og ruccolaen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje. 
Topp retten med nøtteblandingen.
God middag!