Kjøttboller av svin i fløtesaus med brokkoli, blomkål og potetmos
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Potetmos
500 g
Kjøttboller av svin
400 g
Fløtesaus
1 pakke
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1009 kcal
- Fett:
- 62 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en ekstra god saus, kan du tilsette 1–2 ts soyasaus.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttbollene i 4–5 minutter, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe. Hell over fløtesausen, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomvarme.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok brokkolien og blomkålen i 3–5 minutter.
Ha potetmosen over i en serveringskål, og server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!