Roede
Moussaka med lam- og svinekjøttdeig og aubergine i tomatsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Aubergine
1 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Bakepotet
1 stk
Lammedeig med svin
350 g
Olje
1 ss
Middelhavskrydder
½ pakke
Moste tomater
350 ml
Vann
1 dl
Urtesaus
1 pakke
Sukker
1 ts
Spinat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 854 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
En skvett rødvin er godt i kjøttsausen. Topp gjerne formen med ost, for bedre gratinering.
Forvarm stekeovnen til 225 grader varmluft.
Kutt auberginen i skiver. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir, og strø over litt salt. Stek auberginskivene i 10 minutter.
Finhakk gul løk og kinesisk hvitløk. Skyll bakepoteten, og kutt den i små terninger.
Forvam en stor stekepanne til sterk varme, ha i olje og legg i kjøttdeigen. Det er viktig at stekepannen er god og varm, og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Krydre det med litt salt og middelhavskrydderet. Tilsett gul løk, hvitløk og potetterningene, og stek videre i omtrent 5 minutter på medium varme. Vend om underveis.
Hell på moste tomater (passata) og 1 dl vann, og kok opp. La kjøttsausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts sukker, middelhavskrydder, litt salt og pepper.
Finn frem en stor ildfast form, og smør den lett med olje. Tørk fuktigheten av aubergineskivene med kjøkkenpapir. Legg kjøttsaus og aubergineskivene lagvis. Topp moussakaen med urtesausen. Sett formen midt i stekeovnen i ca. 15 –20 minutter, eller til toppen har fått en fin stekeflake og moussakaen er gjennomstekt.
Skyll og tørk spinaten. Server spinaten ved siden av.
Server moussaka med lam- og svinekjøttdeig, aubergine, potet, i tomatsaus og spinat.
400 g Spinat: 25 g Oliven: 1 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!