Fiskesuppe med gulrøtter og urtevinaigrette

Fiskesuppe med gulrøtter og urtevinaigrette

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
Fiskesuppebase
700 g
(Fisk, Selleri, Melk, Laktose)
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Gulrøtter
2 stk
Grove bagetter
2 stk
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
½ dl
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
924 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
85 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I stedet for å toppe suppen med vinaigretten, kan den serveres ved siden av. Den er også veldig god å dyppe brødet i!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp fiskesuppebasen i en kjele på middels varme. Rør om innimellom.
Varm bagettene i ovnen i 10–12 minutter.
Skrell hvitløken, og finriv halvparten av hvitløken og skallet av sitronen (kun det gule) på et rivjern. Finhakk persillen. Ha hvitløken, sitronskallet og persillen over i en serveringsskål, og rør inn ½ dl olivenolje og et par klyper salt.
Skrell og del gulrøttene i tynne skiver. Skjær fisken i mindre biter. Ha fiskebitene og gulrot i suppen, og la dem trekke i 3–4 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Topp fiskesuppen med urtevinaigretten, og server med nystekte bagetter.
God middag!