Fiskesuppe med gulrøtter og urtevinaigrette
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
Fiskesuppebase
700 g
Lyrfilet
375 g
Gulrøtter
2 stk
Grove bagetter
2 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
½ dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 924 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I stedet for å toppe suppen med vinaigretten, kan den serveres ved siden av. Den er også veldig god å dyppe brødet i!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Varm opp fiskesuppebasen i en kjele på middels varme. Rør om innimellom.
Varm bagettene i ovnen i 10–12 minutter.
Skrell hvitløken, og finriv halvparten av hvitløken og skallet av sitronen (kun det gule) på et rivjern. Finhakk persillen. Ha hvitløken, sitronskallet og persillen over i en serveringsskål, og rør inn ½ dl olivenolje og et par klyper salt.
Skrell og del gulrøttene i tynne skiver. Skjær fisken i mindre biter. Ha fiskebitene og gulrot i suppen, og la dem trekke i 3–4 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Topp fiskesuppen med urtevinaigretten, og server med nystekte bagetter.
God middag!