Pannestekte svinekoteletter med kokt brokkolini, egg og eple- og kaperssmør
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Egg
- olje
- pepper
- smør
Svinekoteletter
350 g
Egg
2 stk
Bladpersille
1 pakke
Brokkolini
1 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Eple
1 stk
Kapers
0.5 glass
Pepper
Smør
3 ss
Olje
Småpoteter
350 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Resten av kapersen kan tørkes og brukes som tilbehør i supper og salater! Fordel kapersen utover et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen på 80 grader i omtrent 40 minutter.
Kok småpotetene i ca 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kok eggene i 6-7 minutter. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til brokkolinien i punkt 5.
Kutt banansjalottløken i skiver, finhakk persillen, og kutt eplet i små terninger. Smelt smøret i en liten kjele, og tilsett sjalottløken, persillen, epleterningene og kapersen. Gi det hele et raskt oppkok, og skru deretter ned til lav varme. La eple- og kaperssmøret stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek svinekotelettene i ca. 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Kok brokkolinien i kjelen med eggene de siste 2-3 minuttene av koketiden.
Hell vannet av de ferdigkokte eggene og brokkolinien. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og del dem i grove biter. Legg brokkolinien og eggebitene i separate skåler for servering.
God middag!