Gratinert kjøttform med potetmos og salat

Gratinert kjøttform med potetmos og salat

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Laktosefri melk
  • laktosefritt smør
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Basilikum og oregano
1/2 pose
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gul løk
1/2 stk
Hjertesalat
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Laktosefri lettrømme
1/2 pakke
(Melk)
Mandelpoteter
350 g
Rød paprika
1/2 stk
Soyamatfløte
1/2 pakke
Kjøttdeig av svin og storfe
300 g
Tomat
1 stk
Tomatpuré
1/2 boks
Laktosefri melk
1 1/2 dl
Laktosefritt smør
1 ss
Olivenolje
Olje
Pepper
Salt
Vann
1 dl
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne formen kan du lage klar dagen før. Oppbevar formen i kjøleskapet over natten, og stek den i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter den dagen den skal spises.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt ca 350 g mandelpoteter i to. Kok potetene i ca 20 minutter, eller til de er møre.
Finhakk 1/2 stk gul løk, og skrell og finhakk 1/2 stk kinesisk hvitløk. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek ca 300 g svin- og storfedeig til kjøttdeigen har fått god farge. Tilsett løken og hvitløken, og stek videre til løken er blank. Ha i 1/2 boks tomatpuré og 1/2 pk basilikum og oregano, og stek i 1-2 minutter under omrøring. Tilsett 1 dl vann og 1/2 kartong soyamatfløte, og la sausen småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene, og mos dem sammen med en gaffel. Spe på med 1 1/2 dl laktosefri melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og eventuelt 1 ss laktosefritt smør for ekstra smak.
Fordel potetmosen i en smurt ildfast form. Hell over kjøttsausen, og topp formen med 1 pk Gran Biraghi. Stek i ovnen i ca 10 minutter.
Skyll og kutt 1 stk hjertesalat og 1/2 stk paprika i strimler. Kutt 1 stk tomat i båter. Bland salaten, paprikaen og tomaten sammen i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Server med 1/2 boks laktosefri lettrømme.
God middag!