Svinekam med stekt løk, brokkoli og fløtegratinerte poteter

Svinekam med stekt løk, brokkoli og fløtegratinerte poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Fløtepoteter
200 g
(Melk, Laktose)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Svinekam
200 g
Gul løk
3/4 stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
Brokkolibuketter
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
793 kcal
Fett:
54 g
Karbohydrater:
26 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett en skvett soyasaus og/eller sennep i stekepannen, mot slutten av steketiden. Da får du en rask og smakfull sjysaus.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkolien.
 Ha fløtepotetene i en ildfast form, og riv over Grana Padano-osten. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomvarme og gylne.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter til den blir gyllen. Legg løken på en tallerken. Ha litt mer olje i pannen om nødvendig, og stek svinekammen i 2–3 minutter på hver side, ha i 1 ss smør mot slutten av steketiden og øs smøret over kjøttet mens det steker. Smak til med potetkrydderet, og litt salt og pepper. 
Kok brokkolien i 4–5 minutter. 
God middag!