Pannestekt laksefilet med blomkålpuré, reddiker og teriyaki- og limesjy
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Reddiker
1 pakke
Blomkål
1 stk
Melk
½–1 dl
Smør
1–2 ss
Laksefilet
325 g
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Gressløk
½ pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 410 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 6 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan bakes i stekeovn. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Legg fisken i en ildfast form, og topp den med smør, lime, teriyakisaus, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak fisken i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Bruk gjerne en skvett fløte i blomkålpureen.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, og kok dem møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skrell gulrøtter, og del dem i tynne skiver på skrått. Del reddiker i to. La grønnsakene koke med potetene de siste 3–4 minuttene. Prøv å beregne tiden slik at poteter, grønnsaker og fisk er ferdig omtrent samtidig.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til blomkål. Del blomkålen i buketter, og kok dem i 5–6 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet, og kjør blomkålbukettene til en fin puré med en stavmikser. Juster konsistensen med melk og smør. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til medium høy varme, og ha i litt olje. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Stek laksen i omtrent 3–4 minutter på hver side. Skru ned temperaturen til medium varme, etter at du har snudd fisken. Avslutt med 1–2 spiseskjeer med smør, teriyakisaus og ferskpresset limesaft. Øs smøret over fiskestykkene.
Skyll, tørk og finhakk gressløk. Dryss den over fisken ved servering.
Server pannestekt laksefilet med blomkålpuré, reddiker, gulrøtter og teriyaki- og limesjy.
God middag!