Ørret med gulrot, fennikel- og agurksalat, lett crème fraîche og potetmos

Ørret med gulrot, fennikel- og agurksalat, lett crème fraîche og potetmos

Ny oppskrift
Under 50 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Agurk
0,5 stk
Dill
0,5 pakke
Ekstra lett crème fraîche
0,5 boks
(Melk, Laktose)
Fennikel
1 stk
Gulrot
200 g
Lettmelk
1 dl
Mandelpoteter
350 g
Ørretfilet
300 g
Rødløk
0,5 stk
Sitron
0,5 stk
Olivenolje
Olje
Pepper
Salt
Smør
Vann
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt malt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak.

Skrell og kok ca 350 g mandelpoteter i 20-30 minutter, eller til potetene er møre.
Kutt 1 stk fennikel, 1/2 stk agurk og 1/2 stk rødløk i tynne skiver. Finhakk 1/2 pk dill. Ha grønnsakene og dillen i en skål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Riv skallet fra 1/2 stk sitron (kun det gule) på et rivjern, og bland det inn i salaten.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Skjær ca 300 g ørretfilet i porsjonsstykker, og krydre med salt og pepper. Stek fiskestykkene i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Ha gjerne 1 ts smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker.
Kok opp 4 dl vann med 1/2 ts salt. Skrell og kutt ca 200 g gulrot i staver. Kok gulrotstavene i vannet i 4-5 minutter.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe i kjelen i et par minutter. Mos potetene sammen med 1 ts smør, og spe på med 1 dl lettmelk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Kutt sitronen fra punkt 2 i båter. Server med sitronbåtene og 1/2 boks ekstra lett crème fraîche.
God middag!