Salat med bakt søtpotet, avokado, kylling, bacon og egg
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Sous vide-kyllingfilet
300 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Baconterninger
150 g
Egg
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 653 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 5 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hell kraften fra kyllingen i en beholder, og frys den ned. Den er super å bruke som smakstilsetning i sauser og supper.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpotetstavene på et stekebrett med bakepapir. La det være litt plass til overs på stekebrettet. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de har fått litt farge. Når det er 10–15 minutter igjen av steketiden, ta stekebrettet ut av ovnen og legg kyllingen på stekebrettet. Stek kyllingen i ovnen sammen med søtpotetene i 10–15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skrell og finhakk rødløken. Del avokadoen i to, og ta ut stenen. Mens avokadoen fremdeles er i skallet, kan du kutte den i terninger med en smørkniv, og deretter hule ut avokadohalvdelene med en spiseskje. Kutt limen i båter.
Kok eggene i 7–9 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i ca. 3 minutter til det er gyllent.
Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem og kutt dem i båter.
Bland alt sammen i en salatbolle, og drypp over litt olivenolje og saft fra limebåtene. Om barna er skeptiske til noen av ingrediensene, serverer du grønnsakene og ingrediensene i skåler hver for seg, og lar dem få lage sin egen salat.
Server lun søtpotetsalat med avokado, kylling, bacon og egg.
God middag!