Krydrede svinekoteletter med bulgursalat og tzatziki
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Bulgur
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Mynte
1 bunt
Rødløk
1 stk
Sukker
2 ss
Eddik 7 %
2 ss
Vann
½ dl
Svinekoteletter
350 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Tzatziki
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 819 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne friske opp tzatzikien med litt sitron eller limesaft!
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
Kutt tomaten og den halve agurken i terninger. Finhakk ønsket mengde av mynten.
Skrell rødløken, og kutt den i tynne båter. Kok opp ½ dl vann, 2 ss sukker og 2 ss eddik i en liten kjele. Ha i rødløken, og la den trekke i laken til resten av retten er klar.
Krydre kjøttet med salt, pepper og det tyrkiske krydderet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
Bland tomaten, agurken, mynten og løken sammen med bulguren. Smak til med olivenolje, salt og litt av syltelaken.
Server krydrede svinekoteletter med bulgursalat og tzatziki.
God middag!