Quinoasalat med ovnsbakt søtpotet, granateple og falafel
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Falafelmiks
200 g
Søtpotet
1 stk
Tyrkisk krydder
½ pakke
Granateple
1 stk
Mynte
½ bunt
Ferdigkokt quinoa
200 g
Syltet rødløk
1 pakke
Tzatziki
300 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 265 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 30 g
- Protein:
- 10 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Granateplefrø til overs? Strø dem over yoghurt med müsli til frokost!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Tilbered falafelmiksen som anvist på pakken. Tilsett gjerne litt mer væske hvis blandingen virker for tørr.
Skyll søtpoteten godt. Kutt søtpoteten i middels store terninger, og fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn det tyrkiske krydderet og litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i ca. 15 minutter.
Rull falafeldeigen til små boller, og trykk bollene litt flate. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falafelbollene til de er gylne og sprø på begge sider.
Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene.
Finhakk mynten. Ha quinoaen i en stor serveringsbolle, og vend inn mynten, den syltede rødløken og granateplefrøene. Topp salaten med de ferdigstekte søtpotetterningene, og server falafelbollene og tzatzikien ved siden av.
Server quinoasalat med ovnsbakt søtpotet, granateple og falafel.
God middag!