Posjert kveite med squashtagliatelle, ovnsbakte poteter og tomatpesto
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Poteter
400 g
Vann
5 dl
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Soyasaus
2 ss
Kveitefilet m/skinn
375 g
Squash
1 stk
Salvie
¼ pakke
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
Tomatpesto
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 554 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt finhakket salvie i de ovnsbakte potetene.
Sett ovnen på 210 grader varmluft.
Skyll potetene, og kutt dem i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Kok opp 5 dl vann, grønnsaksbuljong og soyasaus. Skru av platen, og ha fisken i vannet. Sett på lokk, og la fisken trekke i 8–12 minutter. Tiden er avhengig av tykkelsen på fisken, men den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk. Ta fisken ut av vannet, og la den renne av seg på litt kjøkkenpapir. Fjern skinnet før servering.
Kutt squashen på langs med en ostehøvel, og deretter i strimler på størrelse med tagliatelle. Grovhakk salvie, og riv sitronskallet (bare det gule) på den fine delen av rivjernet.
Ha litt ny olje i samme stekepanne. Stek squashen i 2–3 minutter. Tilsett salvien, sitronskallet og 1 ss smør. Vend alt godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Server posjert kveite med squashtagliatelle, ovnsbakte poteter og tomatpesto. God middag!
God middag!