Kylling i fullkornstortilla med agurk- og mangosalsa
4.22 (77)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- ketsjup
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Kyllinglårfilet
400 g
Gul løk
½ stk
Paprikakrydder
½ pakke
Honning
1 ss
Ketsjup
1 dl
Soyasaus
4 ss
Agurk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Koriander
1 bunt
Mango
1 stk
Rød chili
½ stk
Lime
1 stk
Tobladssalat
50 g
Fullkornstortillaer
4 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 330 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 6 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tomater, ananas og rødløk kan også brukes i salsaen. Server gjerne ristede gresskarkjerner eller lignende til denne retten. Du kan også bruke hele salatblader som en lefse.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir. Skrell og del løken i båter. Gni inn kyllingen og løken med olje, 1 ts paprikakrydder, salt og pepper. Stek kyllingen og løken i ovnen i omtrent 15 minutter. Bland sammen 1 ts paprikakrydder, 1 dl ketsjup, 4 ss soyasaus, 1 ss honning, salt og pepper. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden til kyllingen, pensle den med halvparten av marinaden. Sett formen tilbake i ovnen. Del gjerne kyllingen i mindre biter før servering.
Skyll agurken, vårløken og korianderen. Kutt mangoen og agurken i biter, finhakk vårløken og chilien og grovhakk korianderen. Bland det sammen i en skål, og smak til med saft fra limen og litt salt.
Ha tortillalefsene i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 5–6 minutter.
Skyll og tørk salaten. Bruk gjerne en salatslynge. Server salaten og resten av marinaden til retten.
God middag!