Squashboller med tomatsalsa, agurkdressing og økologisk couscous
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- olivenolje
- pepper
- salt
- vann
Agurk
0,5 stk
Panering
0,5 pakke
Gran Biraghi
1 pakke
Koriander
1 bunt
Couscous
125 g
Rødløk
0,5 stk
Sitron
0,33 stk
Squash
1 stk
Tzatzikikrydder
1 pakke
Tomat
1 stk
Egg
1 stk
Olivenolje
Pepper
Salt
Vann
Ekstra lettrømme
0,5 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil ha fastere squashboller kan du prøve deg frem med litt brødsmuler, lettkokte havregryn eller mel. Tilsetter du havregryn bør du la deigen hvile litt før du former den til boller.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Riv 1 stk squash på et rivjern. Ha den revne squashen i en bolle, og krydre med salt. La stå i ca 5 minutter.
Riv 1/2 stk agurk på et rivjern. Press vannet ut av den revne agurken med hendene, og ha den i en serveringsskål. Bland 1 pk tzatzikikrydder og 1/2 boks ekstra lett rømme sammen med agurken.
Press vannet ut av den revne squashen med hendene, og ha den i en bolle. Finhakk 1/2 pk koriander. Bland korianderen, 2/3 pk gran biraghi, 1/2 pk panering og 1 stk egg sammen med squashen, og krydre med 1/2 ts salt og 1 klype pepper. Form deigen til små squashboller.
Ha squashbollene over på et stekebrett, hell over litt olivenolje, og strø over 1/3 pk gran biraghi. Stek i ovnen i ca 15 minutter, eller til squashbollene er gjennomstekte.
Kok opp 3 dl vann med 1 ts salt. Ta vannet av platen, tilsett 1 pk økologisk couscous, og rør godt. La couscousen svelle under lokk i ca 5 minutter. Rør inn 1 ss olivenolje rett før servering.
Finhakk 1/2 stk rødløk og 1/2 pk koriander. Kutt 1 stk tomater i terninger. Ha rødløken, korianderen og tomatene i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper, olivenolje og saften fra 1/3 stk sitron.
God middag!