Kylling i kremet garam masala-saus med ris

Kylling i kremet garam masala-saus med ris

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • soyasaus
    • vann
    Basmatiris
    125 g
    Gul løk
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Blomkål
    1 stk
    Soyasaus
    1–2 ss
    Garam masala-krydder
    ½–1 pakke
    Skivet kyllingfilet
    350 g
    Kokosmelk
    ½–1 pakke
    Spinat
    100 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Dette er en mild variant av en rett som vanligvis lages med sterkt krydder. Smak til med chilipulver, kajennepepper eller fersk chili hvis dere vil ha den litt sterkere.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
    Kok ris som anvist på pakken.
    Skrell og kutt løk i tynne skiver. Skrell hvitløken, knus den med bredsiden på kniven, og finhakk hvitløken. Del blomkål i buketter. Skrell blomkålstilken, og del den i staver. Bland sammen løk, hvitløk og blomkålen i en ildfast form, og ha på olje, soyasaus, garam masala-krydder, salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak grønnsakene i omtrent 10 minutter.
    Varm opp en stekepanne, ha i litt olje, og stek kyllingskiver i 4–5 minutter på hver side. Stek dem gjerne i flere omganger, og legg de ferdigstekte bitene over på en tallerken. Når alle kyllingbitene er stekt, ha dem i den ildfaste formen sammen med kokosmelk. Sett formen tilbake i ovnen, og stek kyllingen og grønnsakene sammen i 8–9 minutter. 
    Skyll og tørk spinat. Når kyllingen og grønnsakene er ferdig, bland inn spinaten. La formen stå på benken frem til servering. Tilsett litt vann, om du ønsker en mer sausete konsistens.
    Server kylling i kremet garam masala-saus med basmatiris.
    God middag!