Karbonader med bakte grønnsaker, potetmos og brun saus

Karbonader med bakte grønnsaker, potetmos og brun saus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Mandelpoteter
400 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Gul løk
1 stk
Brun saus
200 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Grove karbonader m/løk
450 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
782 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
70 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak!

Sett stekeovnen på 220 grader.

Skrell potetene, hvis du vil, og dekk med vann i en kjele. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Potetene er ferdige når du enkelt kan stikke en gaffel i dem. 
Dekk et stekebrett med bakepapir. Skyll eller skrell gulrøttene og pastinakken. Skrell løken. Kutt pastinakken og gulrøttene i terninger, og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene utover stekebrettet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte og har fått litt farge. 
Ha den brune sausen i en mellomstor kjele, og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i ca. 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
Mål opp ca. 1 dl melk i et desilitermål. Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss smør. Ha i melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper før servering. 
Server karbonader med bakte grønnsaker, potetmos og brun saus.
God middag!