Karbonader med bakte grønnsaker, potetmos og brun saus
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Gul løk
1 stk
Brun saus
200 g
Grove karbonader m/løk
450 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 782 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 70 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene, hvis du vil, og dekk med vann i en kjele. Kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Potetene er ferdige når du enkelt kan stikke en gaffel i dem.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Skyll eller skrell gulrøttene og pastinakken. Skrell løken. Kutt pastinakken og gulrøttene i terninger, og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene utover stekebrettet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte og har fått litt farge.
Ha den brune sausen i en mellomstor kjele, og gi den et lite oppkok. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i ca. 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Mål opp ca. 1 dl melk i et desilitermål. Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et lite minutt. Mos potetene sammen med 1 ss smør. Ha i melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper før servering.
Server karbonader med bakte grønnsaker, potetmos og brun saus.
God middag!