Kyllingfilet med timianbakte gulrøtter og appelsinsaus

Kyllingfilet med timianbakte gulrøtter og appelsinsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Gulrøtter
400 g
Appelsin
1 stk
Timian
1 bunt
Sukker
1 ss
Delikatessepoteter
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Kyllingfilet
420 g
Smør
1 ss
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
444 kcal
Fett:
2 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell gulrøttene, og del dem i to på langs. Skyll timianen fra urtepakken. Persillen skal brukes i en annen rett. Ta bladene av timianstilkene. Ha gulrøttene i en ildfast form, og vend inn 1 ss sukker, saften fra en halv appelsin og timianbladene. Krydre med salt og pepper. Bak gulrøttene i ovnen til de er møre, det tar 20–25 minutter. Kutt skallet av den andre halve appelsinen, og del den i biter. Fordel appelsinbitene over gulrøttene ved servering.  
 Ha potetene i en ildfast form, del dem i to om de er store. Skrell hvitløken, del den i fire, og ha den i formen sammen med potetene. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er møre, det tar 20–25 minutter. 
 Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingfiletene i omtrent 7–9 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingfiletene. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
God middag!