Enchiladas med svarte bønner, koriander og tortillachips
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- vann
Olje
3 ss
Three spice
½ pakke
Hvetemel
1 ss
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Vann
3–4 dl
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Grønn paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Koriander
1 bunt
Three spice
½ pakke
Lime
½ stk
Tortillalefser
4 stk
Revet mozzarella
100 g
Hjertesalat
1 stk
Lime
½ stk
Tortillachips
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 989 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 127 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt chili og kanel i enchiladasausen for en kraftigere smak.
Varm ovnen til 200 grader varmluft.
Ha 3 ss olje i en varm stekepanne. Stek halvparten av tacokrydderet, og ha på hvetemel, grønnsaksbuljong og tomatpuré. Rør det sammen til en jevn røre. Hell over litt og litt vann, til du har fått jevn enchiladasaus. Smak til med salt og pepper (se tips).
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Rens og kutt paprika i terninger. Sil vannet av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll og finhakk koriander. Del limen i to.
Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek løken til den blir blank. Tilsett hvitløk, paprika, bønner, koriander og resten av tacokrydderet. Stek det sammen i 8–10 minutter, og smak til med lime, salt og pepper. Fyll tortillalefsene med fyllet, og rull dem sammen. Ha dem i en ildfast form, hell over enchiladasausen og dryss over ost. Stek enchiladaene i ovnen i 6–8 minutter.
Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Ha salaten i en salatbolle, og press over litt limesaft. Vend det godt sammen.
Server enchiladas med svarte bønner, koriander, grønn salat og tortillachips.
God middag!