Sitrusstekt kyllingbryst med brokkolini og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Villris
125 g
Kyllingbryst
220 g
Sitruskrydder
½ pakke
Sitron
½ stk
Brokkolini
1 pakke
Bearnéssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 276 kcal
- Fett:
- 10 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen videre i ovnen, til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del kyllingbrystet i to på langs. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbrystet med skinnsiden ned i et par minutter, og stek det deretter raskt på de andre sidene, slik at det får en jevn stekeflate. Skru ned varmen til middels varme, og krydre kyllingen med salt og sitruskrydderet. Press over saften fra en halv sitron, og legg sitronen i pannen. La kyllingen surre til den er gjennomstekt, det tar omtrent 8–10 minutter. Legg kyllingen over på en tallerken, og la den hvile mens du tilbereder brokkoliniene.
Del brokkoliniene i to på langs, hvis de er store. Varm opp igjen stekepannen til middels varme, og ha i litt mer olje, hvis det trengs. Stek brokkoliniene i 2–3 minutter, til de er gjennomstekte, men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilsett 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring.
God middag!