Sitrusstekt kyllingbryst med brokkolini og bearnéssaus

Sitrusstekt kyllingbryst med brokkolini og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Villris
125 g
Kyllingbryst
220 g
Sitruskrydder
½ pakke
(Sulfitt)
Sitron
½ stk
Brokkolini
1 pakke
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
276 kcal
Fett:
10 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen videre i ovnen, til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Del kyllingbrystet i to på langs. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbrystet med skinnsiden ned i et par minutter, og stek det deretter raskt på de andre sidene, slik at det får en jevn stekeflate. Skru ned varmen til middels varme, og krydre kyllingen med salt og sitruskrydderet. Press over saften fra en halv sitron, og legg sitronen i pannen. La kyllingen surre til den er gjennomstekt, det tar omtrent 8–10 minutter. Legg kyllingen over på en tallerken, og la den hvile mens du tilbereder brokkoliniene.
Del brokkoliniene i to på langs, hvis de er store. Varm opp igjen stekepannen til middels varme, og ha i litt mer olje, hvis det trengs. Stek brokkoliniene i 2–3 minutter, til de er gjennomstekte, men fortsatt har litt tyggemotstand. Tilsett 1 ss smør, og smak til med salt og pepper. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring.
God middag!