Hjemmelagde fiskekaker med gulrøtter, erter, kokte poteter og remulade

Hjemmelagde fiskekaker med gulrøtter, erter, kokte poteter og remulade

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Egg
  • laktosefritt smør
  • olje
  • pepper
  • potetmel
  • salt
Erter
1 pakke
Poteter
350 g
Gressløk
1/2 pakke
Gulrot
200 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Seifilet
350 g
Remulade
1 pakke
(Egg)
Sitron
1/2 stk
Egg
1 stk
Laktosefritt smør
Olje
Pepper
Potetmel
1 ss
Salt
1 ts
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek en liten test av fiskekakedeigen først. Da kan du justere til ønsket mengde salt og pepper før du steker fiskekakene.

Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøtter og erter i punkt 4.
Finhakk gressløken. Skjær halvparten av seifiletene i grove terninger, og skjær resten av fisken i små terninger.
Legg de grove fisketerningene i en blender eller i et litermål. Ha i eggene, potetmelet, saltet og litt pepper. Kjør blandingen sammen til en glatt deig i blenderen, eller med en stavmikser. Rør inn gressløken og de små fisketerningene med en skje.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene med potetene de siste ca 5 minuttene av koketiden, og ha i ertene de siste ca 2 minuttene.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og knus den kinesiske hvitløken med flatsiden av kniven. Legg toppede spiseskjeer med fiskefarse i stekepannen og trykk dem forsiktig ut til små kaker. Stek i ca 2 minutter på den ene siden, snu, og stek i ca 2 minutt på den andre siden. Snu de jevnlig til fiskekakene er gjennomstekte. Ha i hvitløken og eventuelt litt laktosefritt smør mot slutten for ekstra god smak.
Kutt sitronen i båter. Server fiskekakene med grønnsakene, sitronbåtene og remuladepakkene.
God middag!