Fiskeboller i hvit saus med ovnsbakte rotgrønnsaker og reker
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Rotgrønnsaker i staver
300 g
Kålrot i staver
125 g
Karri
1 pakke
Fiskeboller i hvit saus
800 g
Gressløk
1 bunt
Lyngen-reker
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 795 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 83 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok grønnsakene i lettsaltet vann i omtrent 6 minutter. Bland karrien inn i den hvite sausen for å lage en mild karrisaus.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
Fordel rotgrønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, karrien, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, til de er møre. Vend om på grønnsakene underveis i steketiden.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med fiskeboller i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha fiskebollene og den hvite sausen over i en serveringsskål.
Skyll og finhakk gressløken, og topp retten med gressløken og rekene.
God middag!