Ovnsbakt skrei med pepperonisjy, knuste poteter og grønnkål

Ovnsbakt skrei med pepperonisjy, knuste poteter og grønnkål

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Smør
2 ss
Skrei
400 g
(Fisk)
Sjalottløk
1 stk
Pepperoni
100 g
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
½ dl
Strimlet grønnkål
100 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
325 kcal
Fett:
2 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du en jevnere potetmos, skrell potetene før du koker dem møre. Hell av vannet, og knus dem med en stamper. Tilsett melk og smør, og bland til du har ønsket konsistens.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann, og kok potetene til de er møre. Det tar 20–25 minutter. Hell av vannet, og knus potetene grovt med en visp eller stapper. Rør inn 2 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett med kjøkkenpapir. Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen, og bak fisken i 8–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ta bort skinnet før servering.
Skrell og finhakk sjalottløken, kutt pepperoni i strimler og skyll og hakk persille. Varm opp en stekepanne, og stek pepperonien til den slipper fettet. Ha i sjalottløk, og la det surre til løken er blank. Ha i persille og olivenolje. Ha pepperonisjyen over fisken ved servering. 
Skrell og finhakk hvitløk. Bruk samme stekepannen som du stekte pepperoni i, og tilsett mer olje om nødvendig. Ha i grønnkål og hvitløk, og la det surre til grønnkålen faller lett sammen. Vend inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Server ovnsbakt skrei med grønnkål, grovknuste poteter og pepperonisjy. 
God middag!