Biff Stroganoff med grønnsaker og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Flatbiff i strimler
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Oksebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Fullkornsris
125 g
Brokkoli
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 564 kcal
- Fett:
- 18 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ved å steke kjøttet i to omganger, unngår du at det blir for mye kjøtt i stekepannen og at kjøttet blir kokt heller enn stekt.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulroten. Kutt paprikaen og gulroten i terninger.
Tilbered risen som beskrevet på pakken.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av kjøttet i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper, og legg kjøttet til side på en tallerken. Gjenta med den andre halvparten av kjøttet.
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til middels høy varme. Stek løken, paprikaen og gulroten i 2–3 minutter. Tilsett tomatpureen og stek videre i ca. 1 minutt. Ha i crème fraîche, oksebuljongen, kjøttet og 3 dl vann, og kok opp. La stroganoffen koke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i vannet i ca. 2 minutter.
God middag!