Roede
Bibimbap - koreansk streetfood med ris, grønnsaker og flatbiff
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Fullkornsris
125 g
Gulrøtter
100 g
Purreløk
⅓ stk
Pak choy
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Lime
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Flatbiff i strimler
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 498 kcal
- Fett:
- 5 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Strø over vårløk og koriander hvis du har det på lur – ellers passer Sriracha-saus eller chilidressing og soyasaus også godt til.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene. Snitt purreløken i to, og skyll den nøye for jord. Skyll pak choyen. Kutt gulrøttene, purreløken og pak choyen i strimler, og legg dem og bønnespirene på en stor tallerken. Hvis du vil, kan grønnsakene også stekes raskt i en stekepanne eller wokes sammen med kjøttet.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter, og i to omganger. Det er viktig at stekepannen er god og varm, og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett soya- og ingefærsausen og ½ dl vann, og kok opp.
Kutt limen i båter.
Fordel risen på to tallerkener og topp den med grønnsaksstrimlene, kjøttet og sausen, sesamfrøene, chiliflakene og saft fra limen (se tips).
100 g Kjøtt: 125 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 300 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!