Bibimbap - koreansk streetfood med ris, grønnsaker og flatbiff
Roede

Bibimbap - koreansk streetfood med ris, grønnsaker og flatbiff

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Fullkornsris
125 g
Gulrøtter
100 g
Purreløk
⅓ stk
Pak choy
1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Lime
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
1 pakke
Flatbiff i strimler
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
498 kcal
Fett:
5 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Strø over vårløk og koriander hvis du har det på lur – ellers passer Sriracha-saus eller chilidressing og soyasaus også godt til.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell gulrøttene. Snitt purreløken i to, og skyll den nøye for jord. Skyll pak choyen. Kutt gulrøttene, purreløken og pak choyen i strimler, og legg dem og bønnespirene på en stor tallerken. Hvis du vil, kan grønnsakene også stekes raskt i en stekepanne eller wokes sammen med kjøttet. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter, og i to omganger. Det er viktig at stekepannen er god og varm, og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett soya- og ingefærsausen og ½ dl vann, og kok opp. 
Kutt limen i båter.
 Fordel risen på to tallerkener og topp den med grønnsaksstrimlene, kjøttet og sausen, sesamfrøene, chiliflakene og saft fra limen (se tips).
100 g Kjøtt: 125 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 300 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!