Lyrfilet med risoni pastasalat, glasert fennikel og paprikasaus
Roede

Lyrfilet med risoni pastasalat, glasert fennikel og paprikasaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Risoni
150 g
(Gluten)
Gulrøtter
200 g
Purreløk
⅔ stk
Fennikel
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Olje
1 ss
Sukker
1 ss
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Paprikasaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
833 kcal
Fett:
8 g
Karbohydrater:
134 g
Protein:
56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Risoni, eller risetto, er en liten pastaform. Den ser nesten ut som et riskorn, men er laget av durumhvete!

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av risoni. Kok risonien såkalt «al dente», altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–12 minutter. Hell av vannet, og vend inn litt olivenolje.
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, krydre med salt og pepper, og fordel paprikasausen over. Bak fisken i ovnen i omtrent 10–12 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Skrell gulrøttene. Kutt purreløken i to på langs, og skyll den nøye for jord. Kutt fenikkelen i to, og kutt bort stilken. Kutt gulrøttene i terninger, det hvite på purreløken i skiver (spar det grønne til en annen rett denne uken) og fennikelen i båter. Varm opp en stor stekepanne eller en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene under omrøring i omtrent 5 minutter. Ha i 1 ss sukker, og stek videre i 2–3 minutter, til grønnsakene er glaserte og gylne. Bland grønnsakene med den ferdigkokte pastaen, og vend inn 1 ss olivenolje og saft fra den halve sitronen. Smak til med salt og pepper.   
125 g Grønnsaker: 140 g Pasta: 100 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!