Kjøttboller med grønnsaker, tomatbulgur og epletzatziki

Kjøttboller med grønnsaker, tomatbulgur og epletzatziki

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Tomatpuré
2 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Bulgur
125 g
(Hvete)
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Vann
2 ½ dl
Smør
1 ss
Grønt eple
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
693 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
70 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kjøttbollene midt i ovnen på 200 grader i omtrent 10 minutter.

 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek 2 ss av tomatpuréen i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og hønsebuljongen, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. Skru ned temperaturen til lav varme, og la bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg.
Riv eplet på den grove siden av et rivjern, og bland det sammen med yoghurten og tzatzikikrydderet i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper, og la tzatzikien stå i kjøleskapet frem til servering.
Skrell og kutt løken i båter. Kutt paprikaen i store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene og løken i omtrent 3 minutter, til de er gylne, men fortsatt har litt tyggemotstand. Vend inn 1 ss smør i bulguren, og bland bulguren sammen med de stekte grønnsakene i en serveringsskål. 
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gjennomvarme (se tips). 
God middag!