Svinekoteletter med kokt potet, brokkoli, gulrot og rødkål og brun saus
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Svinekoteletter
350 g
Poteter
350 g
Brokkoli
1/2 stk
Gulrot
150 g
Oksebuljong
1/2 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Vann
2 1/2 dl
Rødkål
1/2 pakke
Bladpersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt julekrydder, som kanel eller nellik, i rødkålen for ekstra julestemning!
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrot og brokkoli i punkt 5.
Varm opp rødkålen i en kjele på middels varme frem til servering. Rør innimellom.
Rør ut maisstivelsen i 4 ss vann.
Kok opp 2 1/2 dl vann med oksebuljongen. Tilsett maisjevningen, litt og litt, til du oppnår ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og tilsett litt sukkerkulør for en brunere saus.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Del brokkolien i mindre buketter. Kok gulrøttene og brokkolien sammen med potetene de siste 4-5 minuttene av koketiden.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre svinekotelettene med salt og pepper, og stek dem i 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 2-3 minutter før servering.
Grovhakk bladpersillen, og strø den over retten før servering.
God middag!