Flatbiff med hoisinsaus i salatwrap med mango og rettich
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Flatbiff i strimler
200 g
Hoisinsaus
½–1 pakke
Lime
1 stk
Sesamfrø
½ pakke
Soyasaus
1 ss
Hjertesalat
½ stk
Vårløk
½ pakke
Rettich
½–1 bit
Mango
½ stk
Koriander
1 bunt
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 612 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en asiatisk biffsalat, hvis du har rester igjen. Kok litt nudler, gjerne risnudler om du har, og vend restene av biffstrimlene og grønnsakene inn i nudlene. Smak til med limesaft, chiliflak og eventuelt fiskesaus!
Brekk av hele salatblader, og skyll salaten, vårløken og korianderen fra urtepakken. Persillen skal brukes i en annen rett. Kutt vårløken i tynne skiver, skrell rettichen og kutt den i tynne strimler. Fjern stenen fra mangoen, kutt av skallet og del kjøttet i terninger. Grovhakk korianderen. Legg alle grønnsakene på en tallerken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Bland sammen 1 ts hoisinsaus og 1 ss soyasaus. Bland sausen sammen med kjøttet, smak til med saft fra limen og vend inn sesamfrøene.
Fyll salatbladene etter eget ønske, dryss over ønsket mengde av chiliflakene (disse er spicy) og server resten av hoisinsausen ved siden av.
God middag!