Stekte kjøttpølser med makaronistuing og rotgrønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Makaroni
150–200 g
Gulrøtter
200 g
Kålrot
300 g
Melk
4–5 dl
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
¼ pakke
Smør
50 g
Hvetemel
2 ss
Stekepølser
400 g
Brun saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1543 kcal
- Fett:
- 58 g
- Karbohydrater:
- 196 g
- Protein:
- 59 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell og kutt rotgrønnsakene i staver. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn 1 ss smør. Stek dem i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilbered makaronien som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene og kålroten. Kutt gulrøttene i tynne skiver, og kålroten i terninger. Kok grønnsakene sammen med makaronien de siste 5 minuttene av makaroniens koketid. Sil vannet av de ferdigkokte grønnsakene.
Smelt 50 g smør, og rør inn 2 ss mel i kjelen du kokte makaronien i. Spe med melken, litt og litt. La melken koke opp mellom hver gang du sper på med mer. La sausen småkoke under omrøring i omtrent 5 minutter. Vend inn den ferdigkokte makaronien og grønnsakene, og smak til med kjøttkakekrydderet, salt og pepper.
Skjær pølsene i to på langs, og fjern skinnet om du ønsker. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek pølsene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. Hell over sausen, kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 3 minutter. Spe med litt vann hvis sausen skulle bli for tykk.
God middag!