Stekte kjøttpølser med makaronistuing og rotgrønnsaker

Stekte kjøttpølser med makaronistuing og rotgrønnsaker

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Makaroni
150–200 g
(Hvete)
Gulrøtter
200 g
Kålrot
300 g
Melk
4–5 dl
(Melk, Laktose)
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
¼ pakke
Smør
50 g
Hvetemel
2 ss
Stekepølser
400 g
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1543 kcal
Fett:
58 g
Karbohydrater:
196 g
Protein:
59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell og kutt rotgrønnsakene i staver. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn 1 ss smør. Stek dem i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilbered makaronien som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene og kålroten. Kutt gulrøttene i tynne skiver, og kålroten i terninger. Kok grønnsakene sammen med makaronien de siste 5 minuttene av makaroniens koketid. Sil vannet av de ferdigkokte grønnsakene.
 Smelt 50 g smør, og rør inn 2 ss mel i kjelen du kokte makaronien i. Spe med melken, litt og litt. La melken koke opp mellom hver gang du sper på med mer. La sausen småkoke under omrøring i omtrent 5 minutter. Vend inn den ferdigkokte makaronien og grønnsakene, og smak til med kjøttkakekrydderet, salt og pepper. 
 Skjær pølsene i to på langs, og fjern skinnet om du ønsker. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek pølsene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. Hell over sausen, kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 3 minutter. Spe med litt vann hvis sausen skulle bli for tykk.  
God middag!