Roede
Niçoise-salat med fersk tunfisk, egg og balsamicovinaigrette
Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Poteter
350 g
Grønne bønner
150 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Snackoliven
1 pakke
Tunfisk
160 g
Egg
2 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 611 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Niçoise-salat er en fransk klassisker. Den har har sitt opphav i Nice-området. Den består ofte av tunfisk, ansjos, egg, tomater, vinaigrette og Niçoise-olivener.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kutt av endene på de grønne bønnene, og kok dem sammen med potetene, de siste 2 minuttene av potetenes koketid.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, hell av vannet og kjøl ned eggene i rennende kaldt vann. Skrell eggene, og del dem i to.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek tunfisken i 15–20 sekunder på alle sider. Legg fiskestykket over på en tallerken, og sett den inn i kjøleskapet i 5 minutter. Da vil fisken «sette seg», noe som gjør det lettere å kutte den i fine skiver.
Skyll og tørk salaten, og kutt den i grove biter. Skrell sjalottløken, og skyll tomaten. Kutt sjalottløken i tynne skiver og tomaten i båter. Del de kokte potetene i mindre biter. Kutt tunfisken i tynne skiver. Legg salaten på et stort fat og fordel tomaten, sjalottløken, de grønne bønnene, olivenene, potetene, tunfisken, og eggene over salaten. Topp salaten med vinaigretten, og krydre med litt salt og pepper.
150 g Salat: 250 g Energiinnhold: ca. 380 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!