Hoisinkylling i steamed buns med kål, reddik og appelsinsalat

Hoisinkylling i steamed buns med kål, reddik og appelsinsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Kyllingbryst
420 g
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
½ stk
Soyasaus
2 ss
Kuttet kinakål
200 g
Rødløk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Appelsin
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Steamed buns
1 pakke
(Soya, Hvete)
Agurk
1 stk
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
774 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
106 g
Protein:
56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst. Hvis det blir rester av salaten, smaker den godt til lunsj dagen etter!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Tilsett ½ pakke hoisinsaus, 2 ss soyasaus og saften av en halv lime i stekepannen mot slutten av steketiden. Legg kyllingen over i en smurt ildfast form, øs sausen over kyllingen og stek kjøttet i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. Del kyllingen i skiver ved servering. Vend kyllingskivene i stekesjyen. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skrell appelsinen, og kutt den i fileter. Skyll, tørk og finhakk korianderen fra urtepakken, persillen skal brukes i en annen rett. Vend sammen den strimlede kinakålen, rødløken, reddikene, appelsinen og korianderen i en salatbolle. Press over saften av en halv lime og litt saft fra appelsinen.  
 Kok opp litt vann i en kjele, og legg i en sil. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg brødene i silen, og legg lokk på kjelen. Damp brødene i 5 minutter, til de har blåst seg opp og er gjennomstekte. Legg brødene over på en tallerken, og dekk tallerkenen med et kjøkkenhåndkle slik at brødene holder seg varme frem til servering. (Har du ikke en sil, kan du krølle sammen aluminiumsfolie som et platå nederst i kjelen, legge på brødene og helle vann rundt folien.) 
Kutt agurken i tynne skiver. Fyll bunsene med kyllingen og agurken. Server salaten og resten av hoisinsausen ved siden av. 
God middag!