Roede
Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med ertestuing, gulrøtter og tyttebær
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann eller melk
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Ertestuing
400 g
Gul løk
1 stk
Karbonadedeig
300 g
Egg
1 stk
Panko
½ pakke
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
¼ pakke
Brun saus
200 g
Salt
¼ ts
Olje
1 ss
Vann eller melk
½ dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 831 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 102 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan ertstatte pankomelet med potetmel eller maisstivelse. Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene, det gjør arbeidet enklere. Hvis du ikke vil bruke hendene kan du bruke to spiseskjeer.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4 minuttene av potetenes koketid.
Kok opp en kjele med vann, og legg i pakken med ertestuing. La den småkoke i omtrent 10 minutter. Ha den over i en serveringskål før servering.
Skrell og finhakk løken. Bland sammen karbonadedeigen, løken, eggene, pankoen, kryddermiksen og ½ ts salt (se tips). Spe på med ½ dl melk, litt og litt, til du har en jevn farse. Form farsen til runde kjøttkaker. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i 2 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell over den brune sausen og litt vann, skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen til de er gjennomvarme, det tar omtrent 8–10 minutter.
Server rørte tyttebær til retten.
½ dl Potet: 150 g Gulrot: 80 g Ertestuing: 100 g Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!