Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med ertestuing, gulrøtter og tyttebær
Roede

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med ertestuing, gulrøtter og tyttebær

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • vann eller melk
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Ertestuing
400 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Karbonadedeig
300 g
Egg
1 stk
(Egg)
Panko
½ pakke
(Soya, Hvete)
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
¼ pakke
Brun saus
200 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Salt
¼ ts
Olje
1 ss
Vann eller melk
½ dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
831 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
102 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan ertstatte pankomelet med potetmel eller maisstivelse. Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene, det gjør arbeidet enklere. Hvis du ikke vil bruke hendene kan du bruke to spiseskjeer.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell gulrøttene, og kutt dem i skiver. Kok gulrøttene sammen med potetene de siste 4 minuttene av potetenes koketid. 
Kok opp en kjele med vann, og legg i pakken med ertestuing. La den småkoke i omtrent 10 minutter. Ha den over i en serveringskål før servering. 
 Skrell og finhakk løken. Bland sammen karbonadedeigen, løken, eggene, pankoen, kryddermiksen og ½ ts salt (se tips). Spe på med ½ dl melk, litt og litt, til du har en jevn farse. Form farsen til runde kjøttkaker. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i 2 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell over den brune sausen og litt vann, skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen til de er gjennomvarme, det tar omtrent 8–10 minutter.
Server rørte tyttebær til retten. 
 ½ dl Potet: 150 g Gulrot: 80 g Ertestuing: 100 g Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!